Harp

Als kleuter werd Michelle al gegrepen door het instrument en de klank van de harp. Nauwelijks 7 jaar oud kon niemand haar ervan weerhouden om een zevental jaren harples te volgen bij Mea van Delden op de muziekschool in Weert. Zij deed mee aan concoursen, waaronder Stichting Jong Muziektalent concours en Ut Paeterke in Venlo.

Vervolgens kreeg zij in Tilburg op het Fontys Conservatorium voor de klas Jong Talent les van harpiste Ernestine Stoop en Sabien Canton. Ze trad onder meer op in het Academisch Genootschap, het Evaluon in Eindhoven en de Paradox in Tilburg. In deze periode speelde zij mee met het Euregio Jeugdorkest o.l.v Hans Casteleyn in binnen- en buitenland.

In 2010 maakte Michelle de overstap naar de interne afdeling voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma is Michelle de opleiding harp aan het Koninklijk Conservatorium begonnen. Naast haar hoofddocent Ernestine Stoop heeft ze les van Anton Sie en Sandrine Chatron.

Inmiddels heeft Michelle haar Bachelor en Master diploma behaald.

Altviool

Op vroege kinderleeftijd begon ik met viool en altvioollessen bij Josien Le Coultre. Naast de individuele (alt)vioollessen  kreeg ik ook kamermuzieklessen waar mijn liefde voor de altviool verder groeide. De warme klanken en de verbindende rol van de altviool vond ik fantastisch! 

Na mijn schoolexamen in 2009 ben ik Geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Omdat ik muziek een grotere rol in mijn leven wilde geven, ben ik naast mijn studie geneeskunde, klassiek altviool gaan studeren bij Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds januari 2020 ben ik afgestudeerd voor de Master Altviool aan het Conservatorium. 

Tijdens mijn studies heb ik altvioollessen gehad van Timur Yakubov, Alexander Zemtsov, Julia Dinnerstein, Mikhail Kugel, Garth Knox en Jennifer Stum. Daarnaast heb ik kamermuzieklessen gehad van Quirine Scheffers, Frank van de Laar, Pierre Woudenberg en Ellen Corver.

Naast mijn werk als arts, geef ik concerten met kamermuziek-ensembles en remplaceer ik bij orkesten.